31 Mayıs 2021

Evde sağlık hizmetleri; sağlık düzeyini iyileştirmek ve yükseltmek için hastalara kendi yaşadıkları ortamlarında sağlık hizmetinin sunulması ve hizmet donanımının sağlanmasıdır.

Bu nedenle 2009 yılından itibaren Sağlık Müdürlüğümüze bağlı evde sağlık hizmeti veren birim kuruldu. 25.04.2017 tarihli Sağlık Bakanlığı Makam Oluru ile Evde Sağlık Hizmetlerinin birincil sunum yeri Kamu Hastaneleri Birliğine devir olunmuştur.

22.05.2017 tarihine kadar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile birlikte yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, bu tarihten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredilmiştir. İlimiz Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlanan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi 30.11.2017 tarihli Valilik Oluru ile Koordinasyon Merkezi, Koordinasyon Merkezine bağlı devlet hastaneleri ve İlçe Devlet Hastaneleri bünyesinde kuruldu.30.11.2017 tarihi itibari ile 1 (bir) Devlet Hastanesi,  7 (yedi) İlçe Hastanesi, 1 (bir) ADSM birimi olmak üzere toplam 9 (dokuz)birim ile Giresunlu vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Ekim 2018 tarihi itibari ile Çamoluk TSM ve Eynesil TSM olarak 2 TSM birimi daha eklenerek 11 (onbir) birime çıkmıştır.